Program fertilizare SOIA

*AplicariStadii de crestereFormulaRata aplicariiVol. pulverizarii*1Prima faza vegetativa12-44-12+ ME5 kg / ha200 l / ha1In perioada de inflorire13-7-40+ ME5 kg / ha200 l / haFertilizarea foliara furnizeaza ingrasamantul prin intermediul frunzelor, determinand astfel un randament mai crescut.Soia este una dintre cele mai importante surse de alimente si hrana pentru animale. O rentabilitate ridicata de soia atrage un numar tot mai mare de cultivatori si astazi este una dintre cele mai importante culturi comercializate din lume, iar zonele de cultivare sunt in crestere de la an la an. Cea mai mare concentratie de soia, din punct de vedere geografic, este in Statele Unite ale Americii, Brazilia si Argentina, iar cei mai mari exportatori de soia sunt Statele Unite ale Americii, Brazilia, Arge..

Read more

Program de fertilizare RAPITA

*AplicariStadii de crestereFormulaRata aplicariiVol. pulverizarii*1Faza vegetativa31-11-11 + ME2,5 kg / ha300 l / ha1In perioada de inflorire13-7-40 + ME5-8 kg / ha200 l / haRapita, alaturi de floarea soarelui si soia reprezinta principalele 3 plante oleaginoase pe plan mondial. Uleiul din rapita asigura 18% din necesarul mondial de ulei vegetal. NUTRIENTIAZOT. Azotul este critic pentru cresterea plantei de rapita, si pentru dezvoltarea plantei cu multe frunze, este necesar in cantitati mari. O planta cu deficit de azot va fi pipernicita, cu frunzele mai batrane fiind primele ce vor deveni pale sau ingalbenite, azotul fiind mobil in tulpina plantei. Inflorirea va fi redusa, perioada de maturare va fi mai mica - cu impact negativ asupra recoltei POTASIUPotasiu joaca un rol important in tra..

Read more

MULTICOTE - ingrasamant cu eliberare lenta pentru gazon si plante ornamentale

Multicote, ingrasamant chimic cu livrare lenta de nutrient,  elibereaza incet si continuu plantei nutrientii pe tot parcursul cresterii plantei. O singura aplicare a ingrasamantului Multicote va avea grija de nutritia plantei pentru mai multe luni. Multicote este disponibil in mai multe variante, in functie de perioada de eliberare a nutrientilor, intre 4 si 16 luni (la o temperatura a solului de 21 de grade). Aproape toate variantele de Multicote sunt imbogatite cu micro-elemente. Avantajele multicote sunt : - Nutrientii necesari plantei sunt asigurati printr-o singura aplicare pentru intregul sezon - Un plan de eliberare foarte eficient, neafectat de tipul solului , pH-ul acestuia , umiditate sau activitate bacteriana. - O gama larga de produse pentru mai multe tipuri de apli..

Read more

Program de fertilizare PORUMB

AplicariStadii de crestereFormulaRata aplicariiVol. pulverizarii1Aprilie-mai (cu erbicidele)12-44-12+ ME5 kg / ha200 l / ha1Iunie (odata cu plivitul)31-11-11 + ME5 kg / ha200 l / ha Etapele de crestere ale porumbului sunt grupate in doua categorii: stadiile de crestere vegetativa si stadiile de fruct. Stadiile de crestere vegetativa constau in Etapa Emergenta (VE), Etapa Frunzelor (Vn) si Etapa paniculului: (VT) O cultura de porumb pipernicita, de culoare galbena, uneori maro, poate crea frustrari majore fermierilor. Din fericire fertilizarea foliara ajuta cultura, atunci cand problema este o deficienta nutritiva. Hranirea foliara este critica atunci cand deficientele au fost identificate si conditiile sunt favorabile pentru aplicare. Cu alte cuvinte, fertilizarea foliara este o rezolvare..

Read more

COTE-N , uree invelita in polimer cu eliberare controlata pentru culturile de camp

CoteN este un produs nou, inovativ de la HAIFA CHEMICALS, realizat din uree invelita in capsule de polimer. Este un ingrasamant creat pentru situatiile in care cultura necesita o sursa constanta, sigura si intensiva de azot. In continuare sunt prezentate rezultatele obtinute in urma testelor pentru campuri de mazare in Israel si Italia, orez in Coreea si grau in Israel . Sintetizat, rezultatele au fost:- Biomasa comparativa sau usor superioara- 15-30% mai multe graunte- 3-10% mai multa proteina in graunte- 14% mai mult AZOT in planta, in conditiile in care s-au diminuat considerabil aplicarile ulterioare de nutrienti.Aceste rezultate au dus la concluzii clare:- Diminuare cu 30% a cantitatii necesare aplicabile de AZOT- Impact minim asupra mediului inconjurator- Limitatea cantitatii d..

Read more

Program de fertilizare MAR

*AplicariStadii de crestereFormulaRata aplicariiVol. pulverizarii*1Faza vegetativa, imediat inainte de inflorire20-20-20 + ME5 kg / ha1000 l / ha3Faza vegetativa,inflorire, coacere timpurie16-32-16 + ME5 kg / ha1000 l / haAplicarea foliara ofera o oportunitate pentru livrarea nutrientilor necesari plantei direct pe frunze, flori sau fructe in momentele in care este necesara o interventie rapida asupra plantei. Vremea rece in timpul infloririi sau solul rece primavara limiteaza adesea disponibilitatea de nutrienti in sol in timp ce cresterea plantei este conditionata de fertilizanti in aceasta perioada critica. De asemenea, cererea de nutrienti pentru dezvoltarea frunzelor in perioada rapida de crestere depaseste rata la care pot fi furnizate la sol prin procesele de absorbtie de la radac..

Read more

Program de fertilizare TOMATE

*AplicariStadii de crestereFormulaRata aplicariiVol. pulverizarii*1-3Faza vegetativa20-20-20 + ME11-13 kg / ha1000 l / ha1-3Faza de inflorire (prima aplicare)16-32-16 + ME11-13 kg / ha1000 l / ha1Faza de inflorire (a doua aplicare)Azotat de Calciu10 kg / ha1000 l / ha1-3Faza fructului13-7-40 + ME11-13 kg / ha1000 l / haPrincipalele functii ale nutrientilor in dezvoltarea culturii de TOMATE NUTRIENTFunctieAzot (N)Sinteza proteinelor (crestere + recolta)Fosfor (P)Divizia celulara si formarea de structuri energeticePotasiu (K)Calciu (Ca)Un bloc important pentru peretii celulari,reduce susceptibilitatea la boliSulf (S)Sinteza amino-acizilor esentiali in cistina si metioninaMagneziuNecesar in procesul de fotosintezaSIMPTOMELE DEFICIENTEI DE NUTRIENTI LA TOMATECultura de TOMATE este sensibila at..

Read more