Program fertilizare SOIA*AplicariStadii de crestereFormulaRata aplicariiVol. pulverizarii*
1Prima faza vegetativa
12-44-12+ ME
5 kg / ha
200 l / ha
1In perioada de inflorire
13-7-40+ ME
5 kg / ha
200 l / ha


Fertilizarea foliara furnizeaza ingrasamantul prin intermediul frunzelor, determinand astfel un randament mai crescut.

Soia este una dintre cele mai importante surse de alimente si hrana pentru animale. O rentabilitate ridicata de soia atrage un numar tot mai mare de cultivatori si astazi este una dintre cele mai importante culturi comercializate din lume, iar zonele de cultivare sunt in crestere de la an la an. Cea mai mare concentratie de soia, din punct de vedere geografic, este in Statele Unite ale Americii, Brazilia si Argentina, iar cei mai mari exportatori de soia sunt Statele Unite ale Americii, Brazilia, Argentina, Paraguay, Canada, Uruguay si Ucraina.


Nutritia foliara este practica prin care solutia de ingrasamant se aplica pe frunzele plantelor. Nutritia foliara este o metoda eficienta de a acoperi nevoile speciale ale plantelor, intrucat ingrasamintele foliare sunt absorbite chiar de locul unde acestea au fost utilizate. Acest lucru nu inseamna ca aplicarea ingrasamantului foliar inlocuieste ingrasamintele aplicate la sol, dar creste gradul de absorbtie, iar performanta plantelor este impulsionata in timpul conditiilor climatice dure, cum ar fi boli sau conditii de sol speciale (inundatii, secete, etc.). Cand plantele sunt bine hranite, acestea sunt mult mai rezistente la agentii patogeni si sunt capabile sa produca un randament aproape normal, in ciuda sistemului de transportare nutritiva deficitara sau a radacinilor cauzate de boli.*Planta de soia cu deficit de potasiu

Planta de soia necesita cantitati mari de potasiu. O parte din potasiul necesar poate fi asigurat prin aplicarea foliara, si aceasta poate preveni pierderea de potasiu din frunze,fapt care va afecta fotosinteza si sistemul radicular. Unele articole stiintifice arata ca plantele de soia bine hranite au un randament mai ridicat si predispozitia la bolile severe scade considerabil. Din acest motiv, aplicarea foliara de ingrasamant NPK cu continut mare de potasiu a inceput sa fie o practica tot mai frecventa pentru cultivatorii de soia.

Hifert, oferit de PETRO STEDESA, este un ingrasamant solid, solubil 100% in apa, pretabil pentru camp, sere, solarii, aplicabil foliar sau prin sisteme de irigare. Gama HIFERT se gaseste intr-un numar mare de formule, putand fi utilizat pentru orice tip de cultura.

Avantajele produsului HIFERT:
1. Formula NPK echilibrata , cu o cantitate mare de substante active si micro-elemente.
2. Ingrasamant versatil, pretabil pentru orice cultura.
3. Se dizolva instant. Este gata de aplicare imediat.
4. Raportul Calitate-Pret foarte bun.
5. Practic, nu contine clor.

Caracteristicile produsului
Solubilitate: 30 kg HIFERT la 100 kg apa
(20 grade Celsius) Ambalaj: Sac 25kg PE/PP , lipit la cald